Зелената партия с редица забележки по бюджета на Свищов за 2018 г.

Публикувано на чт, 4 ян. 2018
266 четения

“Препоръчваме през 2018 г. да се потърсят възможности за намаляване на количеството събирани, транспортирани и депонирани отпадъци”, се казва в становище на Зелената партия в Свищов по повод публичното обсъждане на проекта за бюджет на Общината. С оглед намаляване на количеството транспортирани и депонирани отпадъци от бита Зелените препоръчват да се определи поне един пункт на територията на града, където да се оставят дрехи и текстилни продукти.
От партията питат вече кандидатствано ли е пред Министерството на околната среда и водите с проект на стойност 3,5 млн. лв. за рекултивация на бившето сметище на Свищов и какъв е резултатът.
От формацията предлагат местната власт да информира Областния управител, Агенцията по геодезия, картография и кадастър и МРРБ за необходимостта да се увеличи финансирането за Община Свищов в Годишната програма за 2018 г. за изработване на помощни планове и планове на новообразуваните имоти в земеделски земи, предоставени за ползване на жители на общината.
Според тях българските и чуждестранни инвеститори могат да бъдат привличани, като им се продават урегулирани парцели, разположени в рамките на населените места от общината.
Зелената партия в Свищов отчита като пропуск, че не е предоставена възможност за предварително разглеждане на проекта за бюджет на Община Свищов за 2018 г. от заинтересовани лица преди публичното му обсъждане.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново