Започва ударно разкопаване, асфалтиране и боядисване на пешеходни пътеки

Публикувано на пн, 29 Апр. 2013
1349 четения

Всички улици, които са завършени по водния проект, до 1 май трябва да бъдат запечатани, каза кметът на В. Търново Даниел Панов. До две седмици приключват дейностите по ВиК проекта на ул. “Независимост”. След нея започва прокопаването на улиците “Васил Левски” и “Мармарлийска”. Преасфалитаренето на засегнатите от ремонта улици ще започне в края на май по график от ул. “Независимост” към “Христо Ботев”, “Зеленка”, “Константин Кисимов” и улицата под пощата.
500 000 лв. от отпуснатата целева субсидия през м.г. от 1,5 млн. лв. за преасфалитиране на улиците вече са вложени. Около 200 000 лв. са похарчени за възстановяването на “Улицата на глада” и към 300 000 лв. е струвало асфалтирането на ул. “Бачо Киро”.
В първоначалния ВиК проект беше включена и Самоводската чаршия. По проекта са предвидени средства за възстановяване на калдаръмената настилка. Чаршията ми е болна тема и я следя всеки ден, коментира кметът.
С подновяване маркировката на пешеходната пътека на ул. “Васил Левски” пред Студентския стол започна освежаването на хоризонталната маркировка във Велико Търново. Подновява се маркировката на “зебрите” на кръстовището в района на улиците “Йоновка”, “Тодор Балина”, и “Филип Тотю”. След подновяване на пешеходната пътека пред ОУ “Бачо Киро” ще продължи обновяването на всички пешеходни пътеки в районите на детските градини и училищата във Велико Търново.
През втората половина на май ще бъдат възстановени и останалите пешеходни пътеки, увериха от Общината.
Здравка МАСЛЯНКОВА 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново