Започва санирането на нови три многофамилни сгради в Горна Оряховица

Публикувано на сб, 31 Авг. 2019
329 четения

В нов етап навлезе проектът „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Горна Оряховица”. От него ще се възползват живеещите в три блока на улиците “Росица” №2, 4, 6, 8; “Камчия”№4, 6, 8; “Генерал Скобелев” №6 и 8 с общо 62 апартамента.

Ремонтните дейности по проекта ще включват топлоизолиране на подова конструкция, външни стени и покрив, подмяна на дограма и други прозрачни ограждащи елементи, подмяна на осветителни тела в общите части. Предвидено е още изграждане на мълниезащитна инсталация, подмяна на улуци, водосточни тръби и ламаринени обшивки около комини, била и улами, освежаване на стълбищните клетки иосигуряване на достъпна среда до входовете на сградите.

След приключване на проекта се очаква 62 домакинства да имат по-ниско енергопотребление, с което ще се намалят емисиите на парниковите газове в атмосферата. Подобряването на жилищната инфраструктура и жизнената среда са други положителни аспекти за живущите.

След като на 14 май Община Горна Оряховица сключи договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, проектът премина в следващата си фаза. На 23 август бе сключен договор за инженеринг между Общината и изпълнителите. Първата стъпка от възложения договор е фазата „Проектиране”. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново