Започна реконструкцията на стратегическа улица в Павликени

Публикувано на чт, 12 ян. 2023
451 четения

Първа копка от рехабилитацията на улица „Георги Кирков“ в Павликени направиха кметът инж. Емануил Манолов и представителят на изпълнителя на строителните работи инж. Петър Христов.
Предвидените дейности включват основен ремонт и рехабилитация на асфалтовата настилка, реконструкция на съществуващите тротоари с подмяна на бетонни бордюри и тротоарната настилка. Предвижда се премахването на 18 дървета и засаждане на нови видове, съобразени с градската среда. Предвидено е още изпълнението на хоризонтална маркировка и монтиране на пътни знаци.
Улица „Георги Кирков“ е стратегическа за Павликения. Тя започва от площад „Свобода“, преминава край сградата на Община Павликени и достига до Летния театър „Никола Гюзелев“ като свързва центъра с парк „Кирил Ракаров“, а по протежението й са търговски обекти, ресторанти, кътове за отдих.
Проектът за обект „Основен ремонт, рехабилитация и благоустрояване на ул. “Георги Кирков” от ОК 555 до ОК 223 гр. Павликени” е на обща стойност 452126,11 лв. с ДДС и е финансиран от бюджета на Община Павликени.
„През миналата година Община Павликени инвестира над 1 млн.лв. в реконструкция и рехабилитация на пътна и улична мрежа и по всичко личи, че и през новата година ще има много работа“, посочи инж. Манолов. Той подчерта ползите за гражданите от рехабилитацията на улици и четвъртокласни пътища. „Всички наши проекти целият да повишат качеството на живот в град Павликени и се надявам са срещнат разбиране от страна на живущите в района на строителните работи“, каза още градоначалникът.
Започването на ремонта в разгара на зимата няма да намали качеството на строителната работа. С модерните технологии, новите материали и напредъка на строителната химия отдавна строителството не е сезонен отрасъл, а целогодишен, подчерта кметът, който е строителен инженер.
След проведена процедура за избор на изпълнител на СМР, Община Павликени възложи с договор ремонтните дейности на ДЗЗД „Улици Павликени“ – Севлиево, с управител Невена Станчева-Иванова. Строителен надзор по време на строителството ще се изпълнява от представители на „Ведипема“ ЕООД – София, с управител Димитър Димитров.
Надзорът по време на строителството ще изпълнява „ИМПРО” ЕООД – В. Търново с управител инж. Иван Йовчев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново