Йордан Цонев: „ДПС е непреодолим фактор в българската политика“

Публикувано на вт, 7 мар. 2023
442 четения

„Движението за права и свободи“ е интелект, опит и сила. Ние сме непреодолим фактор в българската политика”. Това заяви в старата столица зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев и водач на партията за Великотърновски избирателен район. На предизборната среща присъстваха още лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк и социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов.
“Две години няма мнозинство и няма правителство. В тези две години, въпреки тежките думи, които се изричат срещу нас и езика на омразата, който продължава и е характерен за българския политически живот с изключение на нашата партия, нищо в българския парламент не става без ДПС. В тези две години – започва да се прави бюджет, да се гледат важни закони за компенсациите на бизнеса и хората, за преодоляване на кризата. Това не става без ДПС. И ви уверявам, че не става въпрос за гласовете на ДПС, а за това кой да менажира процесите. А процесите ги менажираха хората от ДПС”, каза още Йордан Цонев. Той е категоричен, че именно от ДПС зависи дали ще бъде съставено правителство в следващия парламент.
„Ние имаме самочувствие, имаме сила, имаме връзка с вас и знаем какво правим. Имаме представителство на всички нива. Уважавани сме в Европа, Вашингтон, Анкара, Атина, уважавани сме навсякъде“, каза още Йордан Цонев. И призова съпартийците си да работят така, че ДПС отново да има двама народни представители от Великотърновска област.
След водача на листата думата взе и лидерът на партията Мустафа Карадайъ, който подчерта, че българският избирател вече четири пъти е показал, че е отминало времето на еднопартийното управление и е нужен диалог за търсене на правилните решения.
„Дневният ред на хората са инфлацията, високите цени, сигурността на работните места. Всичко това изисква политически решения. Ние поемаме ангажимент дневият ред на хората да стане дневен ред на политиците“, заяви Мустава Карадайъ. Той припомни и това, че България не се е възползвала от Плана за възстановяване и устойчивост, както останалите европейски държави. И допълни, че още 2020 г. от ДПС са настоявали да бъде съставен експертен кабинет, за да може до края на годината да бъде разписан Плана за възстановяване и устойчивост и оперативните програми, от където идват основните инвестиции в страната. Лидерът на ДПС подчерта, че е време за разум, отговорност и диалог, за да бъдат решени проблемите на хората.
„С разум да направим нужния анализ и сканиране на икономическата и социална политика и после пак с разум да се намерят правилните решения. Отговорност – и лична, и колективна, и партийна, и парламентарна, за да може решенията да ги материализираме в реалния живот на хората. Диалог, който да намери съгласието, обединението, заедността и в обществото, и в политиката, и в парламента. Само така ще можем за решаваме устойчиво проблемите и да развиваме икономиката си ускорено и да догонваме средноевропейските стандарти на живот“, каза още Мустафа Карадайъ. Лидерът на партията благодари на всички, които независимо от етнос и религия, са помогнали на постардалите от опостошителните земетресения в Турция. По думите му с мащабната дарителска кампания хората са доказали, че могат да се обединят в кризисна ситуация.
Своя призив към стотиците симпатизанти на партията отправи и областният председател на ДПС Гюнай Далоолу. „Приканвам всеки един от нас към разум, отговорност и диалог. Вярвам, че на предстоящите избори ще успеем да постигнем още по-добри резултати от предишните и да получим два мандата“, заяви Гюнай Далоолу.
Листата на ДПС за Великотърновски избирателен район е съставена от 16 кандидати. След водача Йордан Цонев са Мастън Мастънов, Фатме Етемова, Сунай Мунков и Синан Пехливанов. На шеста позиция е Алекбер Абил, следван от Мъстън Еминов, Федя Дервишев, Атанас Бъчваров, Бедри Алиев и Андрей Илиев. На 12 място е Невена Иванова, Йонуз Кючюков, Санер Узунали, Севджан Дилекоглу и Гюнай Далоолу.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново