Явор Божанков с обръщение към съвременните будители

Публикувано на пт, 1 Ное. 2019
189 четения

Уважаеми будители от Горна Оряховица,

Скъпи хора на духовността, културата и просвещението,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай Деня на народните будители – 1 ноември! Обръщам се с благодарност и уважение към постигнатото от Вас.

Книжовниците, просветителите и хората на духовността почитаме в днешния ден. Той се свързва в представите ни с исторически личности, но будители има и днес. Именно Вие сте сред тези личности, които допринасят духът на горнооряховци да бъде извисен и търсещ. Благодаря Ви с цялото си сърце за всичко, което правите за нашия любим град Горна Оряховица.

Като наследници на традициите, които ни завещават личности като Елена и Вичо Грънчарови, Сидер Войвода, Иван Момчилов, Васил Априлов, Евлоги и Христо Георгиеви и още стотици други, Вие сте призвани да показвате правилния път – на моралност, на търсене на красивото и съвършеното, но най-вече да показвате и утвърждавате връзките, които ни сплотяват като общност и нация.

Когато всеки допринася с малко, цялата общност благоденства. Вярвам в това кредо и винаги съм давал път на способните и всеотдайните, които да донесат успех на всички.

Днес будителството има много проявления, но най-голямото сред тях е борбата със злото. Само с целенасочени усилия от всички можем да го преборим. Горна Оряховица има нужда от модерни хора с широк мироглед.

Нека обединим сили за тази цел и да бъдем съвременните будители, които ще възродят своя град!

Честит празник!

 

 

Явор Божанков

Кандидат за кмет на община Горна Оряховица

loading...
Пътни строежи - Велико Търново