Ясно е кой ще ремонтира спортните площадки в две търновски училища

Публикувано на ср, 10 май 2023
1472 четения

Фирма “Билд Комерс Инженеринг” ЕООД ще изгради мултифункционалната спортна площадка в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” във В. Търново. Изпълнителят е избран след обществена поръчка чрез събиране на оферти, обявена в края на април. Фирмата е предложила цена от 79 207 лв. без ДДС.
Спортната площадка ще бъде изградена в южния двор на училището, като се предвижда смяна на настилката, както и доставка и монтаж на нови съоръжения за спорт на открито за баскетбол и волейбол. Желанието на ръководството на училището е в единия край на двора, в близост до оградата, да има и пейки за зрители.
Площадката в ОУ “П. Р. Славейков” ще бъде изградена от “Строителна компания Пътстрой” ЕООД, която е предложила цена от 74 280 лв. без ДДС. Проектът предвижда асфалтиране на съществуващата спортна площадка и подновяване на оградата и входните врати. Ще бъдат разчертани и игрищата за баскетбол и хандбал. След обновяване на спортната площадка ще бъдат изградени и предвидените зони за спорт и отдих.
Двете площадки ще бъдат направени със средства по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища на Министерство на образованието.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново