Воеводи изчистиха вулгарни надписи от детска площадка

Публикувано на ср, 24 Апр. 2013
255 четения

ВМРО предлага сериозна държавна подкрепа за майките висшистки

“За майки със завършено висше образование с две или повече деца държавата да поема 70 % от таксата за детска градина за всяко едно дете, като парите да се превеждат директно на детското заведение. Това е един от акцентите в демографската програма на ВМРО”, каза при среща с млади майки водачът на листата на ВМРО за Великотърновска област доц. Милен Михов.
Воеводата и младежи от партията почистиха от вулгарни надписи детска площадка в парка на кв. “Кольо Фичето” във В. Търново. Наскоро бях с дъщеря си тук и откровено казано се изчервих, като прочетох десетките надписи по всички пързалки, люлки и катерушки. Няма как България да върви напред, когато у най-младите не се възпитава съзнание и отговорност, коментира доц. Милен Михов.
Той подчерта, че ВМРО предлага увеличаване на обезщетението за бременност и майчинство за майки, които имат завършено висше образование. Смятаме, че държавата трябва да подкрепя младите жени, които решават да имат дете, още по време на своето следване във вуз. ВМРО предвижда майка, която е записана редовно обучение във висше учебно заведение и в периода на обучението роди, да получава 500 лв. месечна помощ до 2-годишна възраст на детето.
Еднократната социална помощ при раждане на майки, завършили висше образование, да е 2000 лв. за първо дете. При второ дете, преди първото да е навършило 2-годишна възраст – 3000 лв. При раждане на трето дете – 5000 лв. независимо от възрастта на по-големите деца.
Младите семейства от отговорни и работещи хора трудно се решават дори на второ, камо ли на трето дете. Хората се чувстват несигурни, страхуват се, че няма да могат да осигурят на децата си нормални условия. В същото време цяла една група от населението се издържа от помощи за деца, които обаче израстват неграмотни, без професионални умения, отново чакащи помощи, коментира по-късно пред журналисти Милен Михов.
Той подчерта категоричната позиция на ВМРО, че изоставянето на деца от родителите им трябва да се криминализира.
сн. пресцентър ВМРО

loading...
Пътни строежи - Велико Търново