ВМРО подкрепя кандидата за кмет на Леденик

Публикувано на чт, 12 окт. 2023
266 четения

Кандидатът за кмет на Община Велико Търново доц. д-р Милен Михов и представители от листата на ВМРО – БНД за общински съветници се срещнаха и разговаряха с жители на село Леденик. Специален гост на срещата в подкрепа на независимата кандидатурата на Ваня Николова за кмет на населеното място беше почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната в периода 2017 – 2021 г.
“Ние имаме сериозни амбиции в подкрепа на селата в общината. Една от важните точки в нашата програма е създаване на специално звено в общинската структура, което да подпомага кметовете на населените места правно, технически и организационно в решаването на ежедневните проблеми.. Като се започне от охраната и сигурността и се стигне до социалните проблеми, които на пръв поглед нямат нищо общо с кметската институция. Но само на пръв поглед”, заяви при представяне на платформата за управление в следващия мандат кандидатът за кмет на община Велико Търново доц. Милен Михов при представянето на програмата на ВМРО. Той изложи основните точки в нея, като акцентира на някои, пряко свързани с благоустрояването и оптимизирането на жизнените условия на хората в Леденик. Сред тях са подобряване на свързаността с града и индустриалната зона и увеличаване на средствата в общинския фонд “Инвитро”, създаден по инициатива на ВМРО. Михов припомни, че първото дете, родено благодарение на тази програма, на което той е кръстник, е именно от Леденик.
“Хората с амбиции и възможности трябва да бъдат подкрепяни, защото проблемите нямат цвят, нямат политическа оценка. Има хора, които могат, и хора, които не искат”, допълни Михов, давайки думата на кандидатката за кмет на селото.
“За мен е привилегия да бъда подкрепена от партия ВМРО. Искам да видя Леденик като чисто, китно и проспериращо село, с развит туризъм”, изрази надеждите и визията си за родното място Ваня Николова.
Тя определи себе си като упорит и отговорен човек, с умения да взима самостоятелни решения, като в същото време бъде полезна на хората. Сред конкретните задачи за решаване в кметската ѝ програма, свързани с благоустрояване на селото, са включени подновяване на пътната настилка на вътрешните улици в селото; почистване на деретата и на речното корито; облагородяване на местата за отдих край реката; изграждане на парк със сцена в района на стадиона и минералния извор; ремонт на църквата и превръщането в музей на най-голямата забележителност в Леденик – старинната сграда от XVII век, позната като Бейската кула. А като своя лична мечта Ваня Николова сподели визията си за изграждането на екопътека и велоалея до Велико Търново.
Поздравления към Ваня Николова за създаденото местно Сдружение за развитие на Леденик отправи почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов.
“Хареса ми това, че Ваня е един обикновен човек, който не казва: “Ние ще…”. Силно впечатление ми направиха две изречения – група ентусиасти вече са поставили началото на нещо и го правят без да са кметове или някакви началници, а просто защото смятат, че селото, в което живеят и хората в него, го заслужават. Ние, българите, винаги търсим нещо лъскаво, чуждо, което да ни оправи. И сме на този хал, защото едни лъскави, добре говорещи, облечени в западни дрехи, със западни дипломи, каращи скъпи коли, ни убеждават уверено как ще ни оправят. А Ваня е един нормален човек, който се притеснява. Ако я изберете, тя ще се притеснява да ви лъже”, изрази мнението си Каракачанов пред жителите на селото за независимата кандидат-кметица.
Той наблегна още на важността на общинската власт, която, по думите му, “е много по-важна за хората, отколкото депутатите в парламента”, защото “от люлката до гроба проблемите на човека са свързани с мястото, на което живее”.
Призивът на Красимир Каракачанов и Милен Михов към местните бе, освен да подкрепят с вяра Ваня Николова за кмет на Леденик, да гласуват с доверие и за номер 4 за кмет на Община Велико Търново, както и преференция 119 за своя съселянин Антон Стойчев, кандидат в листата за общински съветници.
В края на срещата доц. Милен Михов подари за библиотечния фонд към читалището книги от личната си библиотека.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново