“Движение България на гражданите”: Детектори на лъжата са нужни в МВР, специалните служби, митниците и НАП

Публикувано на пн, 29 Апр. 2013
96 четения

Срещата в с. Козаревец завърши с танцово шоу, поднесено на обществеността от невероятните изпълнители от танцов ансамбъл “Балканика” от Горна Оряховица.

От “Движение България на гражданите” обещаха въвеждането на детектори на лъжата в четири от най-важните институции у нас – МВР, специалните служби, митниците и данъчните служби. При срещите си с хората във Велико Търново, Елена, Горна Оряховица и с. Козаревец кандидатът за народен представител и водач на листата за Велико Търново Петър Николов обясни, че само по този начин ще се гарантира лоялността на служителите на ръководни постове на тези служби и институции към държавата – нещо, което в момента ясно отсъства.
Че лоялност първо към държавата, а после – към МВР, специалните служби, митническите и данъчните органи, се видя нагледно при скандала, прочул се като ЦецOFFгейт, свързан с безконтролното подслушване, заради което до момента са повдигнати обвинения на четирима ръководни служители в МВР. Замесването на името на градския прокурор на София Николай Кокинов също е показателно за пълната безпринципност, заяви Петър Николов. По думите му това пряко рефлектира и върху сигурността и стабилността на държавата, което е непостижимо без спазване на законите и реда.
И по-младите, и по-възрастните хора в с. Козаревец пък изказаха тревогите си, че скандалите с подслушването и всичко, свързано около него, на практика отвлича вниманието от основния проблем за страната – ниския жинен стандарт. А оттам и следващите като функция висока безработица, бедност и мизерно съществуване. Обидени от досегашното управление бяха младите хора по селата, които изразиха ясното си несъгласие с унищожения малък и среден бизнес, загубени 400 000 работни места, липса на възможност за реализация и за сигурни доходи. “Какво да говорим за ниските пенсии, камо ли за това, че сме изяли фискалния резерв”, гневяха се и пенсионерите. Врочем, срещите на кандидатите за депутати от “Движение България на гражданите” по селата се отличават с осезаемото присъствие на младите хора, избрали да останат там.
Петър Николов и кандидатите за депутати Мария Илчева и Пламен Георгиев ги успокоиха, като им представиха конкретни мерки за справяне със ситуацията – улесняване на инвестициите чрез премахване на “данък несигурност” и “такса административен произвол”, улеснен достъп до кредитиране на малкия и средния бизнес и програма за нисколихвено кредитиране на млади хора, решили да се развиват в сферата на социалното предприемачество. Прилагане на швейцарското правило за индексация на пенсиите също трябва да се възстанови – нещо, което “Движение България на гражданите” издигна в своята управленска платформа доста преди началото на предизборната кампания.
Срещата в с. Козаревец завърши с танцово шоу, поднесено на обществеността от невероятните изпълнители от танцов ансамбъл “Балканика” от Горна Оряховица. С поканата си към състава “Движение България на гражданите” показа отново, че залага на развитието на културата, важно място в което заема местният фолклор.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново