“БСП за България” залага на авторитетни личности в листата си в Павликени

Публикувано на ср, 18 окт. 2023
551 четения

Листата с номер 1 показва приемственост и експертиза за доброто на павликенския край

“БСП за България” предлага на жителите на община Павликени листа за общински съветници, която събира в себе си професионалисти от различни поколения, доказани в занятията си и отворени към своите съграждани. За доброто на павликенския край се застъпват 21 личности, които съставляват листата с номер 1 в бюлетината.
Водач на силния отбор на социалистите по традиция е кандидатът за кмет – инж. Емануил Манолов. Кметът, който за 12 г. преобрази Павликени и постави основите за успешното развитие на общината за десетилетия напред.
На следващите няколко места са хора, които добре познават местното самоуправление. На второ място е Христо Кавалски – общински председател на БСП и настоящ председател на Общински съвет – Павликени. Под негово ръководство местният парламент се отвори към гражданите и предложи нови възможности за връзка със Съвета.
Трета в листата е Милка Христова – икономист, председател на РПК и народен представител от 42-то Народно събрание. Стопански опит като председател на земеделска кооперация в с. Недан има икономистът Георги Серафимов – четвърти в листата. Техните експертни умения ще допринасят за разработване на икономически мерки за осигуряване на по-висока заетост в общината.
“БСП за България” традиционно дава приоритет на образованието. В листата са включени общо шестима педагози от различните етапи в системата на просветата. Пета е Десислава Паунчева – преподавател по български език в СУ “Бачо Киро”. Под номер 6 е Николай Димитров – председател на Младежката организация на БСП – Павликени, икономист. Работи във финансова институция. Над 14 години е футболен съдия.
Един от най-уважаваните бюджетни експерти сред общинските администрации в България е номер 7 в листата. Гинка Николова-Ганчева работи в Община Павликени от 2006 г., а от 2012 г. до момента е директор на дирекция “Бюджет, местни приходи и общинска собственост”. Тя допринесе Община Павликени да има устойчив общински бюджет, както и да поддържа нива на местните данъци и такси под средните за страната и сред най-ниските в региона. Тази политика продължи и през следващия мандат.
Номер 8 е кандидатът за кмет на с. Върбовка Антон Антонов, който има пет кметски мандата зад гърба си. Секретарят на Народно читалище “Братство-1884” Петър Петров е девети. Той има опит и като зам.-кмет на община Павликени и е сред радетелите за развитие на културното дело в региона.
Десетият в листата Анатоли Ангелов също е икономист и управител на фирма за производство на цветя и озеленяване. Директорът на ОУ “Бачо Киро” в град Бяла черква Николай Христов е на 11-о място. Професионалните му квалификации са свързани с преподаването на математика и информатика.
От няколко години развива семеен бизнес дванайстият в листата Димитър Енчев. Той е сред хората, които развиват и популяризират футбола в с. Бутово.
С дългогодишен опит в сферата на застрахователните услуги е номер 13 – Николай Николаев.
Фелдшер от екипа на Спешна помощ е на 14-ото място – Пелин Кунев. Той е силно свързан и със социалните услуги в общината, защото помага в работата и на патронажната грижа.
Инженерът геологопроучвател на енергийни и минерални ресурси Христо Алексиев е номер 15. В момента развива малък бизнес в областта на търговията и услугите.
Цончо Балканджиев – един от най-уважаваните пейзажни фотографи в България, е на номер 16. Носител на званията “Фотограф-художник” и Почетен гражданин на град Павликени.
Друг от ярките културни дейци – Георги Филипов, е под номер 17. От 2010 г. е секретар на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Община Павликени. От 2019 г. е директор на Център за подкрепа за личностно развитие – Павликени.
Директорът на ДГ “Цветни мечти” – село Върбовка, Дияна Филипова е номер 18. В професионалния ѝ път се отличава работата ѝ с деца със специални образователни потребности. Д-р Хари Йосифов – утвърден и уважаван хирург, е номер 19. От 1987 г. работи в МБАЛ – Павликени, и допринася за развитието на общинската болница.
Досегашният зам.-кмет на община Павликени инж. Албена Петрова е 20-а. Тя е машинен инженер и педагог.
На последното, 21-во място е Миглена Желязкова. От 2017 г. е директор на Професионалната гимназия по аграрни технологии “Цанко Церковски”, която през миналата година беше обявена за център за високи постижения в професионалното образование.
“БСП за България” се обръща към жителите на община Павликени с конкретна платформа, в която акценти са създаването на добра, здравословна, екологична и съобразена с нуждите на всеки среда за живот. По-голям брой общински съветници от “БСП за България” гарантира истинска социална политика в община Павликени.

За доброто на павликенския край – с номер 1 в бюлетината!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново