Въвличат в измислен конфликт БСП и ДПС в Стражица

Публикувано на чт, 29 Авг. 2019
4666 четения

“Нещата, които се изписаха за мен, че съм ударил с бутилка Димитър Димитров, не отговарят на истината. Има и свидетели на случката. Категорично съм против две от най-големите политически партии в България – БСП и ДПС, да се въвличат в измислен конфликт от типа “махленска кавга”. Това заяви пред “Янтра ДНЕС” председателят на Общинския съвет в Стражица Илиян Маринов по повод представянето на случка от 22 август в стражишкото село Асеново. Той изрази категоричното си несъгласие с написаното в медиите за случая.
Маринов поясни, че през двата си мандата като председател на местния парламент в Стражица е избиран и с гласовете на съветниците от ДПС, за което благодари на областния председател Гюнай Далоолу и общинския председател Атанас Бъчваров.
По думите на Маринов първоначалната информация, че е ударил общинския председател на ДПС, е плод на някаква измислица, достойна за сценарий за екшън филм. “След това разбрах от медиите, че Димитров е председател на общинския предизборен щаб на ДПС. В спора, който възникна, не е имало предизборни пазарлъци или договорки. Случката няма нищо общо с предстоящите местни избори. Димитров през цялото време търсеше някакъв конфликт с мен. На няколко пъти ме напада словесно защо не сме направили негов роднина почетен гражданин. Отговорих му, че не е имало предложение за това. След това той продължи спора защо не сме го наградили за празника на града и 50-годишнината от обявяването на Стражица за град, тъй като имал заслуги към футбола”, обясни Илиян Маринов. Той припомни, че през 2018 г. при честването на 95 години футбол в града по негово предложение Димитър Димитров е награден с плакет за заслугите си към този спорт.
След консултация с адвокати Маринов е решил да не завежда дело за клевета. “Нека първо правораздавателните органи да си свършат работата. Категорично обаче заявявам, че няма да позволя името ми да бъде замесвано в измислени конфликти, още повече от хора с няколко присъди зад гърба си”, коментира още той.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново