В Стражица Йордан Цонев, съветниците и кметовете на кметства положиха клетва

Публикувано на чт, 9 Ное. 2023
418 четения

Областният управител Ивайло Здравков откри тържествената сесия на новоизбрания Общински съвет в Стражица за мандат 2023 – 2027 г. Първото заседание се проведе в ритуалната зала, а преди това общинските съветници, кметът Йордан Цонев и кметовете на кметства положиха клетва да работят в интерес на гражданите и развитието на община Стражица.
Те получиха клетвените си листове от председателя на Общинската избирателна комисия Марияна Кръстева, а временно изпълняващият длъжността кмет Мария Бъчварова връчи на новия градоначалник огърлица и ключ, коио са символите на общината.
Областният управител поздрави местните избраници и подчерта, че в негово лице държавата протяга ръка на бъдещото управление на Община Стражица. Ивайло Здравков връчи на кмета Йордан Цонев поздравителен адрес.
„Работете отговорно, търсете диалог и единение с хората“, се казва в него.
В словото си кметът Йордан Цонев увери, че ще работи за развитието на региона и повишаване качеството на живот на гражданите. Той допълни, че в работата си ще се придържа към клетвата, така че следващите четири години ръка за ръка със съветниците и кметовете на кметства да създадат по-добри условия за живот.
Областният управител Ивайло Здравков също поздрави новите местни управници:
„Изграждайте доверието и уважението на вашите избиратели, благодарение на които днес сте тук и оправдайте положената клетва. Приоритет във вашата работа нека бъдат обещанията и отговорностите, които сте поели пред вашите избиратели. Постигайте ги като спазвате принципите на колегиалност и толерантно поведение към останалите избраници. Бъдете на нивото на вашата отговорност! Помогнете на институциите да бъдат уважавани. Бъдете в диалог с гражданите и докажете, че във ваше лице са направили правилния избор. Успешна работа“, пожела Ивайло Здравков.
След словото му йеромонах Димитрий отправи богослов за здраве и успешен мандат.
След това областният управител даде думата на доайена сред общинските съветници Димчо Димов. Той откри първото заседание на местния парламент за избор на председател. Постъпи само едно предложение – за досегашния Илиян Маринов.
Той бе избран чрез тайно гласуване и за трети път оглави местния парламент.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново