В Елена преизбраха Стоян Златев за председател на местния прламент

Публикувано на ср, 15 Ное. 2023
173 четения

Първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Елена за мандат 2023-2027 г.се проведе в залата на кметството, като преди него общинските съветници, кметът инж. Дилян Млъзев и кметовете на кметства положиха клетва да работят в интерес на гражданите и развитието на общината. Те получиха клетвените си листове от председателя на Общинската избирателна комисия Анета Николова, а временно изпълняващият длъжността кмет Десислава Шопова връчи на кмета огърлица, която е символа на общината.
Областният управител поздрави местните избраници и подчерта, че в негово лице държавата протяга ръка на бъдещото управление на Община Елена. Ивайло Здравков връчи на инж. Дилян Млъзев поздравителен адрес. В словото си кметът увери, че ще работи за просперитета на всички граждани. По думите му новата управа на община Елена ще търси диалог и разбирателство със съветниците от всички политически групи.
“Помня десети ноември 1989 г. с каква надежда за добри неща дойде. И днес надеждата е жива. Тя е за мир, просперитет и благоденствие”, подчерта инж. Млъзев.
Областният управител Ивайло Здравков също се обърна към местните избраници.
“Изграждайте доверието и уважението на вашите избиратели благодарение на които днес сте тук и оправдайте положената клетва. Приоритет във вашата работа нека бъдат обещанията и отговорностите, които сте поели пред вашите избиратели. Постигайте ги като спазвате принципите на колегиалност и толерантно поведение към останалите избраници. Бъдете на нивото на вашата отговорност! Помогнете на институциите да бъдат уважавани. Успешна работа”, пожела Ивайло Здравков.
След словото си той даде думата на доайена сред общинските съветници Пенка Цочева, която откри първото заседание за избор на председател на новия Общински съвет. Постъпиха две предложения – за досегашния Стоян Златев и за Петър Димитров. След тайно гласуване и балотаж бе преизбран Стоян Златев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново