Увеличават със 158 местата за платено паркиране

Публикувано на вт, 23 ян. 2024
1571 четения

1 335 000 лв. очакват да има като приходи общинското предприятие “Организация на движението, паркинги и гаражи” ЕООД в старата столица през настоящата година. 471 000 лв. от тях ще са от зоните за платено паркиране. Това става ясно от бизнес програмата на предприятието, която ще бъде разгледана на заседанието на Великотърновския общински съвет, което ще се проведе в четвъртък.
Предвижда увеличение на обслужваните паркоместа в зоните и откриване на нови зони за платено паркиране със 158 броя от второто тримесичие на годината. Така общият брой на паркоместата във Велико Търново ще стане 773.
От дружеството поемат ангажимент, че зоните ще бъдат поддържани в добро състояние, което включва освежаване на хоризонталната маркировка, поддържане на вертикалната сигнализация, боядисване на бордюрите, запълване на дупките, почистване на тревните площи и ниската растителност и клоните, които пречат на автомобилите. Ежедневно ще се осъществява контрол относно състоянието на всички пътни знаци, допълнителни табели към тях, с цел своевременното им ремонтиране и привеждане в естетичен вид. Ще бъде допълнено работното униформено облекло на контрольорите и ще бъдат подменени износените светлоотразителни жилетки с нови.
Очакваният приход от дейността по преместване на неправилно паркираните автомобили е в размер на 86 000 лв.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново