Цветан Цветанов: “Сергей Станишев направи национално предателство”

Публикувано на вт, 30 Апр. 2013
267 четения

Жал ми е за всички служители на МВР, защото в момента политическата класа се гаври с тези хора, които работят в услуга на обществото и защитават националните интереси. Това заяви във Велико Търново водачът на листата на ГЕРБ в региона и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Той пристигна, за да се срещне с офицерите и сержантите от запаса във Велико Търново.
По думите му в момента демотивацията в службите е под санитарния минимум. “Сега никой не може да говори за ефективна борба срещу тежката организирана престъпност, която генерира огромен финансов ресурс и може да си позволи всичко. Сергей Станишев направи национално предателство, защото действията му са в нейна услуга. В момента страх има и в прокуратурата, и в МВР”, каза още Цветанов.
“Мога категорично да заявя, че под никаква форма и начин не е разпореждано незаконното използване на специални разузнавателни средства. Доказа се, че няма подобно разпореждане”, заяви той.
Това, което се случи, е само и единствено в услуга на организираната престъпност, защото нали не си представяте, че може да се слуша всеки един, а има определена законова процедура. Всичко това се прави, за да се избяга от актуалните теми и да няма политически дебат. За мен е важно, когато се срещаме с хората, да говорим за перспективата за дадено населено място. Това са темите, които трябва да се дискутират и възможностите, които държавата осигурява”, коментира още водачът на листата на ГЕРБ.
На срещата с Цветан Цветанов присъстваха и кандидатите за народни представители Евгени Стоев, Мирослав Петков и Мариана Чалъкова, кметът на старата столица Даниел Панов, който е и областен председател на ГЕРБ, и областният председател на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса полковник проф. Михаил Харалампиев.
По време на форума стана ясно, че областният управител е изразил готовност да деактува клуба на ул. “Н. Габровски”, който ще бъде преобразуван в общинска собственост, и ще бъде предадан на организацията. Участниците в срещата поискаха Цветанов да се ангажира в следващия мандат да съдейства за изработване на закон за организацията и промени в закона за пенсиониране на военните.
На срещата стана ясно още, че бившето сержантско училище и други имоти на МО, които вече не се ползват за нуждите на българската армия, ще преминат под управлението и стопанисването на община В. Търново. Панов обяви, че е провел разговори с директора на дружество “Военна инфраструктура” за започване на законовата процедура. Идеята на Панов е да превърне бившето сержантско училище в голям изложбен център.
Весела КЪНЧЕВА, сн. А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново