Тинко Банабаков – част от отбора на МК “Глас Народен”: “Да развиваме спорта във В. Търново и населените места!”

Публикувано на ср, 18 окт. 2023
424 четения

Тинко Банабаков е една от младите и перспективни звезди на българския бокс. Двукратен европейски медалист, национален състезател и републикански шампион по бокс. През годините е ставал шампион на България във всички възрасти, включително и за мъже, при това – многократно, с куп международни успехи и отличия. Тинко Банабаков е единственият състезател, избиран за рекордните 4 пъти за “Спортист № 1 на Велико Търново”. Тази година обаче 29-годишният Тинко се впуска в предизборната надпревара в родното Велико Търново, като е част от отбора на МК ГЛАС НАРОДЕН, която се бори за участие в Общинския съвет.

Тинко се запалва по бокса още като десетокласник. Преди това е тренирал футбол, волейбол и баскетбол. По думите му, това е много важна част от живота му, когато още като юноша чрез спорта изгражда характер. Дисциплината, концентрацията и честната игра, смята за най- важните в спорта.

Освен като професионален боксьор и част от националния отбор, напоследък Тинко работи и като треньор на деца във Велико Търново.

„Спортът предпазва от опасностите, които дебнат децата на улицата. В днешно време има твърде много изкушения за тях, но при тренировките в залата те могат да ги заместят с полезни за здравето занимания. Ние ги насърчаваме чрез личен пример, учим ги на дисциплина и отговорност и как да постигат успехи в живота“, споделя Тинко Банабаков.

„Бях поканен в гражданската листа на Местна коалиция ГЛАС НАРОДЕН и се включих с желание, за да развиваме спорта във Велико Търново и по селата. По мои впечатления, в общината не се отделят достатъчно средства за спорт, още може – за клубните бази, за залите, за подкрепа на отбори. Всяка една зала, която работи с деца, има нужда от финансиране, за да има достатъчно добра материална база, отопление… – за нормален тренировъчен процес. За жалост общината не помага, а спортните клубове разчитат на спонсори и дарения. Така е и при нас, а ние изграждаме новите шампиони на Велико Търново“, допълва младият боксьор. По думите му, от подкрепя се нуждаят още и отборите по щанги, борба, художествената гимнастика в старата столица.

Ако стане общински съветник, Банабаков смята, че ще е най-полезен в комисията по спорт и младежки дейности.

Убеден е, че във Велико Търново трябва да се построи и голяма спортна база, в която да се провеждат международни състезания и турнири.

Известният боксьор, който разнася славата на Велико Търново далеч зад граница, е в интегралната бюлетина под номер 68 за Общински съвет.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново