Татяна Дончева откри кампанията на „Левицата!“ във В. Търново

Публикувано на пт, 13 окт. 2023
2407 четения

Коалиция „Левицата!“ откри официално кампанията си във В. Търново. Стартът на предизборната надпревара бе даден пред музей „Възраждане и Учредително събрание“ с изпълнения на оркестър “Виво Монтана”. Гост на откриването бе Татяна Дончева, която изрази подкрепата си за канидатите за общински съветници. Листата на „Левицата“ е от 17 кандидати от всички сфери на обществения живот.

„Хората трябва да разберат, че политическите решения в държавата трябва да се взимат от смислени хора. Важно е тези решения да бъдат поверени в ръцете на отговорни, съвестни и съзнателни хора, които имат отношение към своите съграждани и хората от общността. Такива, които разбират колко е важно нашият град, нашето село и община да се управляват добре с оглед на възможностите“, заяви Татяна Дончева. По думите й В. Търново е град с огромен потенциал, който обаче не се е развил напълно по време на дългото управление на ГЕРБ.

“Когато политическа партия ГЕРБ изгряваше, тя изгря, защото старите и оптни задкулисни играчи имаха нужда от хора, които да са им верни и да им преразпределят пари. В резултат на това в България се създаде една схема, в която бяха обхванати бизнеси, общини, села и градове, партийни активисти и др. Стана така, че дори за кметовете беше необходимо да участват в корупционни схеми, ако искат да получат поръчки, да си отчетат мандатите и да остане нещо смислено след тяхното управление”, каза още Татяна Дончева. И подчерта, че не може борците с корупцията да се прегърнат с корумпираните под какъвто и да било благовиден предлог. Затова призова хората да подкрепят кандидатите на “Левицата!”, които са достойни хора и носят В. Търново в сърцето си.

Водач на листата е строителният предприемач Красимир Радов, на второ място е Николай Петров, експерт  проекти и програми, бивш зам.-областен управител. На трето място е проф. Севдалина Димитрова, преподавател в НВУ „Васил Левски“. Четвъртата позиция е за представителя на гражданската квота адвокат Обрешко Нечев, който има дълъг административен и управленски опит. Пети е Атанас Атанасов, също строителен предприемач. Следват инж. Калоян Никифоров, Атанас Иринчев, Даниел Веселинов, инж. Мариан Ангелов, Миглена Борисова, Николай Стефанов, Стела Кънева, Николай Бобев, Соня Стефанова, Николай Маринов, Иларион Златев и Красимир Иванов.

“Нашата управленска програма включва 120 конкретни предложения. Сред тях са подобряване на инфраструктурата, зелен градски транспорт, единен билет за всички музейни обекти. Имаме идея също за тестови дигитален клас, в който цялата учебна информация да е на таблет и това да замени тежките ученически раници”, заяви водачът на листата Красимир Радов. Програмата предвижда още намаляване на данък сгради за енергийно ефективни жилища, оползовторяване на дъждовната вода и др. Цялата програма е достъпна на страницата на “Левицата!”, като за улеснение на гражданите може да бъде открита и чрез QR код, който е на всички предизборни материали на коалицията.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново