Търсят пари за ремонт на улици във “Варуша”

Публикувано на чт, 21 Февр. 2019
776 четения

Община В. Търново ще търси допълнително средства за ремонт на няколко улици във “Варуша”, които не са включени в проекта за обновяване на квартала. Вече е възложено проектирането на три от тях, като едната е ул. “Бузлуджа”. Това заяви за “Янтра ДНЕС” зам.-кметът проф. Георги Камарашев. Вчера в общината бе внесена жалба срещу ремонтните дейности, извършвани в старинния квартал. Повод за недоволството на гражданите са непроходимите улици, огромните окопи и разбитите нови плочи, с които бе заменена старата настилка по ул. “Кирил и Методий”.
“Заедно с представители на фирмата изпълнител и вносителите на жалбата обиколихме квартала и се запознахме на място с проблемите. Там, където има констатирани нарушения, те ще бъдат отстранени, в противен случай изпълнителят няма да си получи парите.
На този етап все още нищо от направеното не е прието и не са платени пари за извършените ремонтни дейности”, уточни проф. Камарашев. Зам.-кметът допълни, че крайният срок за приключване на ремонта в кв. “Варуша” е краят на април. Дотогава трябва да бъдат сменени всички тръби и да бъде наредена новата настилка по улиците, включени в проекта. Обещанието за ул. “Кольо Гайтанджията”, която от години плаче за ремонт, е, че положението ще бъде закърпено с полагането на фрезован асфалт, докато бъдат намерени пари за преасфалтиране.
Относно проблемите със сметосъбирането гражданите споделиха, че кофите за битови отпадъци често преливат и не се почистват. От общината обещаха, че ще затегнат контрола по изпълнение на дейностите за изхвърляне на кошчетата, а с част от средствата по проекта за обновяване на квартала ще бъдат закупени нови контейнери. Още вчера камарите с боклуци, натрупани на места, бяха почистени. Ремонтните дейности във “Варуша” стартираха през пролетта на миналата година и са по проект “Съхранена и автентична градска среда”, като за квартала са предвидени 2,3 млн. лв.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново