Търсят изпълнители за ремонта на две спортни площадки

Публикувано на чт, 27 апр. 2023
621 четения

Мултифункционални спортни площадки предстои да бъдат изградени в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” и ОУ “П. Р. Славейков”. Те ще бъдат направени със средства по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища. 99 966 лв. с ДДС са заложените средства в проекта на ОУ “Св. Патриарх Евтимий” и 93 593 лв. са одобрените средства за ОУ “П. Р. Славейков”.
От Община В. Търново обявиха процедура за избор на изпълнител, като общо заложената сума за спортните площадки е 153 602 лв. без ДДС.
Спортната площадка в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” ще бъде изградена в южния двор, където ще бъде подменена настилката. Предвижда се доставка и монтаж на нови съоръжения за спорт на открито – баскетбол и волейбол. Желанието на ръководството на училището е в единия край на двора, в близост до оградата, да има и пейки за зрители.
Проектът за ОУ “П. Р. Славейков” предвижда асфалтиране на съществуващата спортна площадка и подновяване на оградата и входните врати. Ще бъдат разчертани и игрищата за баскетбол и хандбал. След обновяване на спортната площадка ще бъдат изградени и предвидените зони за спорт и отдих.
Крайният срок за подаване на оферти е 5 май, след което ще бъдат отворени и ценовите предложения на участниците.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново