Търсят изпълнител за новото LED осветление в Павликени

Публикувано на чт, 9 Ное. 2023
162 четения

Община Павликени обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за рехабилитация и модернизация на системите за външно изкуствено осветление. Смяната на уличните лампи е планирано за Павликени и Бяла черква. Заложената прогнозна стойност е 721 439 лв. без ДДС.
През октомври Общината подписа първи договор за безвъзмездна финансова помощ по Националния план за възстановяване и устойчивост за модернизация на системите за външно изкуствено осветление. Бюджетът на проекта е 914 456 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е 18 месеца.
Предвижда се подмяна на съществуващите улични и паркови осветителни тела с нови енергийно-ефективни LED лампи, монтаж на нови осветителни тела на съществуващи стълбове за осигуряване на необходимата равномерност на осветлението в двете населени места. Общо 1373 са предвидените нови осветители за гр. Павликени, а за Бяла черква – 454 броя. Предвижда се и въвеждане на система за управление на уличното осветление.
Целта на проекта е повишаване на енергийната ефективност чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление в двата града и подобряване условията на живот на населението.
Крайният срок за подаване на оферти е 4 декември. След това ще бъде насрочена дата за отваряне на ценовите предложения на участниците в обществената поръчка.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново