Търновско училище спечели два проекта на обща стойност 20 000 евро

Публикувано на пт, 20 ян. 2023
3627 четения

СУ “Владимир Комаров” във В. Търново спечели два проекта, всеки на стойност 10 хил. евро, които ще подпомогнат развитието на професионалното обучение в специалностите “Автоматизация на непрекъснати производства” и “Автоматизирани системи”. Средствата са по програмата “Skill.ED” на фондация “Кроношпан”, инициираща различни социални, икономически и културни проекти в населени места, където компанията има изградени производствени предприятия.
СУ “Владимир Комаров” се включи в инициативата със своите предложения, изцяло свързани с развитието на професионалните паралелки и обучение в училище.
Първият от тях е “Можем и знаем как да запазим Земята чиста”, чиято основна идея е да предостави възможност на учениците да се запознаят отблизо с възможностите за получаване на зелена енергия, с начините за изчисляване на необходимите мощности на системите за такава енергия, както и техническото ѝ изпълнение. Изграждането на хибридна ветро-соларна система ще им даде практически познания за възможностите и начините на използване на възобновяемите енергийни източници.
Вторият проект “Да посрещнем бъдещето знаещи, способни и уверени” е свързан със създаването на Технологичен център “Автоматизирани системи”. В него с помощта на специализирано оборудване ще се даде шанс на учениците да работят в условия, максимално близки до тези на реалните производствени процеси в действащи фирми, поясниха от училището и си пожелаха успешно реализиране на проектите.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново