Търновската община тегли нов заем от 3,3 млн. лева

Публикувано на вт, 24 юли 2018
943 четения

Нов краткосрочен заем в размер на 3,3 млн. лв. ще тегли Община В. Търново за финансиране на разходи по проекти по оперативните и европейски програми. Средствата ще бъдат използвани за изпълнението на мащабния проект “Развитие на модерна образователна инфраструктура в град В. Търново”, финансиран от ОП “Региони в растеж”. Проектът е за ремонт на три училища и три детски градини, а дейностите по изпълнението вече започнаха.
Дългът ще е от Фонда за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ, като срокът за погасяване е до 12 месеца, считано от датата на подписване на договора за кредит, а при възможност ще бъде изплатен по-рано. Погасяването му ще е чрез плащанията от Управляващия орган, съгласно договора за
безвъзмездна финансова помощ по проекта. Предложението бе подкрепено от постоянните комисии и предстои да бъде гласувано на предстоящата общинска сесия тази седмица.
През март Община В. Търново одобри да бъде изтеглен дългосрочен заем в размер на 805 767 лева отново от Фонд “ФЛАГ”. Средствата са за ремонт на учебната и тренировъчната база на Спортното училище в старата столица. Обезпечаването на заема е със собствени приходи на Община Велико Търново и е за срок от 5 години.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново