Стартира изграждането на луксозен комплекс край Велико Търново

Публикувано на пн, 23 ян. 2023
33338 четения

Стартира изграждането на луксозен комплекс край В. Търново. Той се намира в местността Трошана и предвижда строителството на шест еднофамилни жилищни сгради. Това е един от най-красивите склонове над града, от където се разкрива панорамна гледка към старата столица. Затова и комплексът е наречен „Слънчеви височини“. Инвеститор е компанията „Хилс Вю” ООД.
„Идеята на комплекса е да предлага градска къща в извънградска среда. Парцелите, върху които ще се изгради всяка една от къщите е с площ от 360 кв. м. Застроената площ на етаж е около 100 кв. м, а разгънатата застроена площ ще е малко над 300 кв. м. Ще има озеленяване, но къщите няма да са с големи дворове, тъй като практиката ни показва, че младите семейства не искат да имат такива големи площи, изискващи по-сериозна поддръжка. За това сме заложили на функционални решения, съобразени с търсенето на съвременните млади хора“, разказа Милен Грозев, управител на „Хилс Вю” ООД.
Едно от големите удобства на комплекса е, че е на няколко минути път с кола от В. Търново и в същото време граничи с главните пътища за Варна и Стара Загора.
Проектът за комплекса е на арх. Кристина Петкова. За всяка от къщите е планирано на първия етаж да има голям хол и трапезария, отворени към просторна и удобна кухня. На втория етаж са планирани три спални – една голяма и две по-малки. Към всеки дом ще има и два гаража и мазе.
Строителството на комплекса се изпълнява от ЕТ „Гарантстрой – Грозев“ – една от водещите строителни фирми в региона, създадена преди повече от три десетилетия. За изграждането на комплекса ще бъдат използвани най-модерните строителни материали – термоизолации, покривни конструкции, дограми и др., гарантират от строителната компания. Планира се комплексът да бъде завършен в рамките на две години.
В момента районът е заселен изцяло от млади хора. Преди години интересът към Трошана беше много голям, след което временно имаше отлив на търсенето на имоти в района. Последните години в изградените през 2009 г. жилищни сгради се заселиха много семейства с деца и мястото става все по-атрактивно. Очаква се интересът към новата инвестиция отново да е от млади хора, тъй като все повече семейства търсят удобството и бързия достъп до града и същевременно спокойствието на извънградския имот.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново