Станислав Недков – Стъки, водач на листата на Коалиция “ГОРДа България” във Велико Търново: “Искам да видя края на бедността, на страха у хората и края на корумпираните политици”

Публикувано на пт, 19 Апр. 2013
2282 четения

– Стъки, ти си човек успял в спорта, защо реши да се занимаваш с политика?
– Винаги съм казвал, че човек дори да е постигнал някакви успехи, не може да живее пълноценно и щастливо, ако е заобиколен от проблеми и страдащи хора. Няма как да бъдеш щастлив сред нещастни хора и нещо още по-страшно, хора, които виждат единствения изход в самоубийството! Няма как да остана безразличен, когато българи избиват семействата си и се самозапалват! Едва ли някой се съмнява, че ние, българите, живеем зле и още по-лошо – вече сме изгубили всякаква вяра в добрата промяна. Като спортист и човек, който обича предизвикателствата, искам да виждам около себе си ведри и спокойни хора, които не се притесняват за своето утре. Политиците ни направиха всичко възможно, за да сме бедни, да се чувстваме нещастни и потиснати. Искам да сложа край на бедността и страха в хората и край на корумпираните и некомпетентни политици! Те да бъдат съдени и да отговарят за тежкото положение, до което докараха хората!
– Къде е по-лесно – в спорта или в политиката?
– Никога не съм търсил лесното и не съм бягал от трудностите. Точно напротив. Винаги съм приемал предизвикателствата! В спорта крайният резултат зависи до голяма степен от усърдието, с което си се подготвял, от личната воля и желание за победа. Аз и моите колеги от коалиция “ГОРДа България” имаме кауза в политиката и тя е: надежда и възможности за младите, опора и подкрепа за възрастните! Каузата е в името на целия български народ и ние нямаме право на грешка. Хората са прекалено много лъгани и разочаровани. Спортистите сме достойни и честни хора, следваме докрай целите си, а в този тежък за България момент на българския народ са нужни точно такива политици – честни и отговорни към обществото. Защитавайки националните, а не партийни интереси!
– Можеш ли да сравниш предизборната битка с някоя от тези, които си водил до сега?
– В спортните битки, които съм водил до сега, все пак е имало правила и резултатът е видим за всички, докато българската политика е забулена в мистерия, подслушвания и използване на службите за саморазправа и репресия с политически и икономически опоненти. Политическите търгаши, които използват политиката като частен бизнес, ни докараха до това тежко положение. Търговията с влияние е ежедневие! Тези нагли политици на прехода са се окопали и не дават властта на народа. Не се вслушаха в крещящия народ, излязъл на справедлив протест, и отново приеха такива правила за правене на изборите, с които да толерират себе си. Ето сега например ЦИК отново раздели участниците в предизборните дебати на две групи – парламентарно представените, които въпреки своите възможности и щедро субсидиране от държавата ползват привилегии, и другите, т.нар. нови партии,които трябва да плащат за всяка своя изява. Това е порочна практика, която трябва да се прекрати незабавно. Партиите в доскорошния Парламент бяха дисциплинарно уволнени от българския народ. В момента няма Парламент, което означава, че няма и парламентарно представени партии! В началото на нова кампания за нов Парламент трябва да бъде даден равен старт на всички. Още повече, че преди няколко седмици аз призовах всички партийни лидери на партиите, управлявали досега, и тези,които са ги подкрепяли, да се вслушат в справедливия гняв на българите и да си направят самоотвод от тези избори. Те се провалиха в своето управление! Нека дадат възможност на хора, които са доказали, че знаят как да се справят и да решават проблемите, а не да ги създават, за да търгуват с тях! Ние, от “ГОРДа България”, предлагаме еднакви правила за всички и премахване на държавните субсидии. За какъв морал говорят партии, които отказват да повишат заплатите, пенсиите и майчинските, а получават милиони партийна субсидия – ГЕРБ на 90 млн., Атака близо 20млн. за 4 години, с които купуват балони, ключодържатели и бонбони с партийното лого!
– На какъв принцип изградихте листата на “ГОРДа България”, на която ти си водач?
– Много съм горд с хората от листата на “ГОРДа България” – това са успели хора, с авторитет в обществото. Спазили сме основния принцип на коалиция “ГОРДа България” при съставянето на листите ни, а именно да съчетаем Мъдрост и Младост. Успяхме да създадем страхотен екип между доста млади и образовани хора, завършили регионално развитие, право, финанси, които да бъдат вятърът в платната на битката между опита, разума и мъдростта в лицето на проф. Андреев, д-р Кирилова, инж. Димитров срещу бедността, диктатурата и простащината на Цветанов, Борисов и Герб! Второто място в листата е за д-р Кирилова – председател на БЛС – В. Търново, което ясно показва нашата загриженост за здравеопазването ни. И още нещо важно – хората, които предлагаме, са не само професионалисти,те са честни и открити, без зависимости и това трябва да е основен принцип за всички, които искат да се занимават с политика. Виждаме колко вредни и лобистки решения могат да прокарат онези политици, които имат скрити зависимости, защото биват манипулирани чрез тях. Не случайно мегаскандалът в държавата днес, свързан с подслушванията на политици, е имал точно такава цел, да се събират данни и информации, които после да се употребяват с нечиста цел.
– Кои са акцентите в управленската ви програма?
– Нашата програма е много различна от останалите – в нея няма партийни лозунги и нереални цифри. Ние предлагаме цяла стратегия за излизане от кризата, която е разработена от проф. Дуранкев, проф. Кръстьо Петков и техния екип. Тази програма гарантира увеличение на минималната пенсия на 200 лв. и минимална заплата на 600 лв. още в началото на мандата. Предлагаме въвеждане на необлагаем семеен минимум. Стартова заплата за учителите в основни и средни училища – 2 минимални работни заплати, стартова заплата за преподавателите в държавните висши училища – 3 минимални работни заплати и безплатна бакалавърска степен за студентите. Безплатно ежегодни профилактични прегледи за пенсионери и безплатни лекарства за деца до 7-годишна възраст. Ще се погрижим за българските майки, като повишим детските надбавки за семейства с до 3 деца с 50 % за 2013 и с още 70 % за 2014 г. Особено внимание ще се обърне на малкия и среден бизнес, на българското производство и селското стопанство, като се създаде работещ Национален инвестиционен фонд, в който да бъдат събрани всички пари на държавата (вместо да стоят в частни банки) и с тях да бъдат отпускани нисколихвени кредити! Това съответно ще отвори стотици хиляди нови работни места, ще съживи икономиката и ще повиши доходите на хората. ДДС-то трябва да бъде възстановявано на бизнеса в рамките на 10 дена, а в случай на забавяне върху него да се натрупва лихва.
– Обещанията ти към жителите на областта?
– Най-сериозната подкрепа трябва да бъде в социалната сфера, в здравеопазването, икономиката и сигурността. Като млад човек искам да мотивирам моите връстници да търсят реализацията си тук. По последни данни младежката безработица в България е близо 40 %. Управлението на ГЕРБ се оказа хаотично, без ясна управленческа програма, тотално импотентни по отношение на икономическата и социална политика. Резултатите от това са – 350 000 фалирали български фирми, 400 000 нови безработни и замразени заплати и пенсии. Ние ще работим бизнесът да почувства спокойствие и сигурност за инвестициите си, семействата да получат подкрепата, която им е нужна не само за да оцеляват, но и да отглеждат достойно децата си. Искам да обещая на хората, които ежедневно се сблъскват с битова престъпност, че ние от “ГОРДа България” ще изпълним ангажимента си за осигуряване на полицейско присъствие навсякъде, където живеят български граждани, дори и в малките населени места, и тези хора ще бъдат защитени. Като спортист ще направя така, че със закон да се забранят таксите за ползването на държавни и общински спортни бази, които се вземат сега за спортни мероприятия или за спорт. Тяхната издръжка трябва да е от концертите, чуждестранните спортисти и всякакви други мероприятия, които се провеждат там, а не за сметка на спортуващите.
– Символ на какво е 36, номерът ви в бюлетината?
– Първо ние доказахме, че сме коалиция, която търси промяната и която се бори за своя народ, а не за партийната си субсидия, както всички останали. Ние се отказахме от държавната субсидия в името на каузата, която си поставихме, именно да изгоним корумпираните политици от властта, да има ВЪЗМЕЗДИЕ за тях и да направим България добро място за живеене, не на щастливи прасета и кокошки, а на щастливи, достойни и горди български граждани!!!
Най-хубавата магистрала в Европа е Е-36 – това е път към сърцето на Европа, и ние вярваме, че гласувайки с № 36, ще наложим европейски стандарти в живота ни и затова се нуждаем от пълна подкрепа.
БОГ да пази България!
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново