Списък с осем предложения внесоха до кмета от “Демократична България – Обединение”

Публикувано на пт, 10 мар. 2023
951 четения

Изграждане на улично осветление в града и населените места, където липсва и оптимизиране на съществуващото пред всички детски ясли, детски градини и учебни институции в община В. Търново е едно от предложенията на групата общински съветници от “Демократична България – Обединение”. Общо осем са предложенията на общинските съветници, внесени до кмета Даниел Панов за включване в проектобюджета и инвестиционна програма за 2023 г. Сред тях са полагане и освежаване на пътната маркировка пред детските и учебни заведения, както и изобразяване на движението на обществения градски транспорт в общината върху maps.google.com, което ще струва около 200 лв. на автобус годишно.
Общинските съветници предлагат също поетапно ново залесяване на отсечените и липсващи дървета и паспортизирането им, както и направа на осветление на стадиона в гр. Дебелец, където тренират и играят срещи няколко футболни клуба от общината.
“Като член на постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта, през целия мандат защитавам нуждата от масов спорт, нужен за здравето, възпитанието, превенцията и осмисленото свободно време на хора от различни възрасти, особено деца и младежи. Вече втора година предлагаме на Общината да изгради така нужното мултифункционално спортно игрище за комбинирани игри, което очевадно липсва във В. Търново. Имаме подробно количествено-стойностна сметка от миналата година, която тази година актуализираме с 30 % заради инфлацията. Считаме, че 200 000 лв. са съвсем по джоба на кметството, а локацията нека изберат експертите”, посочва Елена Чамуркова. И допълва, че подобни съоръжения има в 70 % от българските градове.
Последните три предложения са за изграждане на път с трошено-каменна настилка до минералния извор в село Леденик, за което са необходими около 13 000 лв., както и за изграждане на дъждовен канализационен канал в селото. Около 70 000 лв. са необходими според общинските съветници за ремонт на “Бейската кула” в Леденик. През годините са правени три писмени предложения за ремонт на кулата, която е паметник на културата от местно значение, но за съжаление досега пари не са отпуснати. Неведнъж темата е повдигана и в местния парламент, но сградата продължава да тъне в забвение, въпреки че има интерес за посещения. Средствата, които съветниците предлагат, са за ремонт на санитарните помещения, дограми, грундиране и лакиране на врати, прозорци и др.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново