След като БСП и ДПС не се разбраха Централната избирателна комисия назначава РИК във Велико Търново

Публикувано на пт, 22 Мар. 2013
650 четения

Политическите партии не се разбраха за състава на комисията.

Централната избирателна комисия ще назначи състава на РИК за IV-ти Великотърновски многомандатен избирателен район, след като политическите сили не се разбраха кой да заеме секретарското място. Поискаха го БСП и ДПС.
За състава на 13-членната Районна избирателна комисия от ГЕРБ предложиха за председател Десислава Йонкова, за заместник-председател Милена Мишева, за членове Красимира Петрова, Николина Митева, Деница Цветанова и Паскал Паскалев. Всички те са юристи.
От “Коалиция за България” предложиха за секретар Ирена Стасинопуло, а за член – Йордан Петров. От ДПС също поискаха позицията на секретар на РИК, като тяхната номинация е на адвоката Димитър Боборанов, а за член – Шенгюл Саръмахмудова.
От “Атака” бе предложен за член юристът Милен Павлов, а от НДСВ Евгени Николов. “Синята коалиция” предложи като свой представител Нина Василева. Областният управител посочи, че от направените предложения има дублиране за мястото на секретар в РИК и покани отново участниците да преговарят. Аргументите на “Коалиция за България” да получи секретарското място бяха, че БСП е втора политическа сила, както в национален план, така и на парламентарните избори във Великотърновски МИР и че предложената кандидатура е сериозна, с оглед опита, който има с участието си в ОИК и в РИК за референдума.
Ахмед Юсеин от своя страна посочи, че кандидатурата на ДПС също е сериозна, че досега партията не е получавала поста “секретар” и отказа да оттегли кандидатурата. От ПП ГЕРБ и от НДСВ изказаха мнения, че уважават исканията на двете политически формации, но че е редно “Коалиция за България”, като втора политическа сила, да получи мястото на секретар. Поради непостигнатото съгласие за състава на РИК, областният управител в изпълнение на закона ще изпрати предложенията на участниците в преговорите заедно с представените от тях документи до ЦИК.
Весела КЪНЧЕВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново