Ситуацията със снега е усложнена заради десетките начупени клони и дървета

Публикувано на нд, 26 Ное. 2023
931 четения

Валежите във Велико Търново продължават вече 12 часа. Ситуацията със снега е усложнена заради десетките начупени клони и дървета. Многобройни са подадените сигнали до дежурния в Община Велико Търново само през нощта.
Кметът Даниел Панов свика общинския кризисен щаб, който ще обходи целия град. 17 снегорина и машини за опесъчаване не са спирали да работят цяла нощ. Главните улици са проходими. Техниката, а също и градският транспорт, не могат да достигнат до всички части на града заради блокираните от падналите клони и дървета улици.
Екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и „Гражданска защита“ работят цяла нощ по премахването на падналите дървета, включват се и групи от ОП “Горско стопанство”, ОП „Зелени системи“ и частни фирми.
Работи се по отстраняване на проблемите с електрозахранването в отделни части на града и в 20 населени места. Даниел Панов е разпоредил на всички директори на училищата и детските градини да огледат обстойно дворовете за паднали дървета и да вземат мерки.
Кметът е в постоянна координация с областния управител, Областната дирекция на МВР и Пожарната, Областното пътно управление, което отговаря за главните пътища от републиканската мрежа, Горско стопанство, дружествата за ток, вода, газ и др.
Община Велико Търново апелира към великотърновци да не излизат с автомобилите си, за да могат екипите да работят по премахване на падналите дървета и почистването на улиците. Сигнали могат да бъдат подавани на дежурния в Община Велико Търново на телефони 062619102 и 0887209451.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново