Шефове на институции и кметове обсъждаха ремонт на общински пътища

Публикувано на вт, 16 ян. 2024
552 четения

Втора работна среща по процедурата за извеждане на тежкотоварния трафик от ул. “Родопи” в Горна Оряховица се проведе в Областна администрация Велико Търново.
Тя бе водена от заместник областния управител Валентин Михайлов, а темата коментираха кметовете на Горна Оряховица и Лясковец Николай Рашков и Васил Христов, заместниците им в съответните ресори инж. Анелия Христова и инж. Росица Господинова, директорът на Областно пътно управление Венцислав Ангелов, директорът на ОД МВР старши комисар Димитър Машов, началникът на сектор “Пътна полиция” главен инспектор Радостин Върбанов и инспектор Георги Игнатов от “Пътна полиция”.
Дискусията бе продължение на разговорите от миналата седмица, когато областният управител Ивайло Здравков посети на място и по сигнал на граждани конфликтния участък в Горна Оряховица.
На втората среща бяха коментирани варианти за синхронизация и ремонт на общинските пътища в района на “Захарни заводи” и индустриалните зони в общините Горна Оряховица и Лясковец.
Участниците се обединиха около нуждата от основен ремонт на надлез “Честово”, както и от необходимостта от изграждане на инфраструктура, която за в бъдеще да осигури бързи и лесни подстъпи към летището в железничарския град, магистралите “Хемус” и Русе – Велико Търново.
Следваща седмица ще се проведе поредна работна среща.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново