Със 786 хил. лева правят в Полски Тръмбеш нов парк в центъра и игрища

Публикувано на чт, 3 апр. 2014
1250 четения

Със 786 417 лв. от публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите” центърът на Полски Тръмбеш ще придобие нов облик. Започваме обновяване и реконструкция на градската среда с изграждането на площад, парк, спортни игрища, тенис корт и обществена тоалетна, заяви пред “Янтра ДНЕС” кметът Георги Чакъров.
Новият градски център се прави по проекта на арх. Александър Шопов, който е родом от града. С парите от държавата ще се направи спортният комплекс с комбинирани игрища за волейбол, баскетбол и футбол на малки вратички, както и тенис корт. Ще се построи помощна постройка със съблекални и нова градска тоалетна. Новият парк ще е с алеи, детска площадка, парково осветление, автоматизирана поливна система, пейки и кошчета, разказа Георги Чакъров. С обществена поръчка Община Полски Тръмбеш търси строител, който да реализира проекта за 300 календарни дни.
Сегашният център на Полски Тръмбеш е направен през 1989 г. Със собствени средства Общината изгражда нов фонтан на градския площад.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново