Със 140 709 лв. изграждат зона за отдих в Полски Тръмбеш

Публикувано на ср, 15 февр. 2023
185 четения

140 709 лв. без ДДС са заложените средства за изграждане на зона за отдих в Полски Тръмбеш. Част от средствата в размер на 93 073 лв. са осигурени по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. Останалите пари в размер на 47 635 лв. са осигурени от Община Полски Тръмбеш.
Целта на проекта е благоустрояване на терен в землището на града, който граничи на север и северозапад с терен на спортната зала и градския стадион, на юг с улица “Христо Ботев”, а на изток с ул. “Руен”. Съществуващият от 55 години масивен вход за стадиона от южната страна на проектирания терен е амортизиран и е предложен за премахване. От входа тръгват две съществуващи алеи, като южната е с асфалтова настилка, а северната с бетонова. И двете алеи са компрометирани и обрасли по периферията с трева, посочват от Общината.
Благоустрояването и озеленяването на тази територия се съсредоточва върху ремонт на съществуващите настилки с нови и изграждане на нова алея, която ще отвежда до кът за отдих с беседка. Съществуващият вход ще бъде премахнат и ще бъде изграден паркинг за 7 автомобила.
По обявената обществена поръчка за избор на изпълнител оферти са подали три фирми. Това са “Пътища и мостове” ЕООД с оферта от 131 633 лв., “Коломан Инвест” ЕООД, чиято оферта е 125 781 лв. и “Бор – 97” ЕООД, чието предложение е 137 712 лв. След разглеждане и оценка на подадени оферти за изпълнител е избрана фирма “Бор – 97” ЕООД. Със същото дружество Общината има сключен договор за изграждане отново на зона за отдих в централната част на града. Единият терен граничи на север с градската болница, на запад с улица “Отец Паисий”, а на изток и юг с градския площад. Вторият терен е разположен в градския парк, като от южната му страна има съществуваща детска площадка за деца от 6 до 12 години. Прогнозната стойност за облагородяване на терена е 83 592 лв. без ДДС. Част от средствата в размер на 56 584 лв. без ДДС са от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново