Съдът ще брои над 4000 невалидни бюлетини за изборите в Г. Оряховица

Публикувано на вт, 12 Ное. 2019
691 четения

БСП в Горна Оряховица внесе жалба, с която настоява за касиране на изборите за кмет на общината. Местната коалиция “БСП за България”, АБВ, “Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници.
Новата жалба е депозирана в Общинската избирателна комисия, която трябва да я придвижи в тридневен срок до Административния съд във Велико Търново. В оспорването на кметския избор социалистите акцентират, че регистрацията на Добромир Добрев като кандидат за кмет на ГЕРБ е направена в нарушение на принципа за уседналост.
Основният довод в жалбата за изборите за общински съветници в Горна Оряховица е големият брой недействителни бюлетини. Съдията по делото, което тръгна на 11 ноември, заяви, че иска лично да преброи недействителните бюлетини. От Общинската избирателна комисия имаха само няколко часа да отворят чувалите с бюлетините и да извадят недействителните, които във вторник трябва да бъдат занесени в съда, защото второто заседание по делото е насрочено за 10,00 часа. Над 4100 за всички 67 секции в общината.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново