С над 118 000 лева обновяват Историческия музей в Павликени

Публикувано на чт, 30 Ное. 2023
186 четения

С над 118 000 лв. предстои да бъде ремонтиран и обновен Историческият музей в Павликени. Средствата са по договор за безвъзмездна финансова помощ по проект, финансиран по Програма “Културно предприемачество, наследство и сътрудничество” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
От Община Павликени обявиха обществена поръчка за избор на изпълнител, а заложената прогнозна стойност е 98 532 лв. без ДДС или 118 238 лв. с ДДС.
Към настоящия момент в музея действат две експозиции – историческа и художествена. Те са създадени като концепция и вид през 1978 г. с откриване на новопостроената музейна сграда. Морално и физически остаряла, създадена в рамките на познатите за онова време традиционни виждания за музейно представяне, повече от 40 г. експозицията не е променяна и обогатявана.
В тази връзка проектът предвижда изменение в интериора и екстериора, закупуване на оборудване и нов дизайн в пространствата, представящи културните ценности. Натрупването на нови експонати от проучвания и дарения, които се провеждат на територията на община Павликени, налагат представянето им в светлината на съвременната музеология чрез създаването на нов вид на експозиционните пространства в сградата на музея.
Крайният срок за подаване на оферти по обявената обществена поръчка е 7 декември, след което ще бъде насрочена дата за отваряне на ценовите предложения на участниците.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново