С 20 на сто са увеличени заплатите на учителите при управлението на ГЕРБ

Публикувано на пн, 22 Апр. 2013
322 четения

Кръгла маса на тема “Младежката заетост и образование – приоритет на България – Европа 2020” се проведе във Велико Търново по идея на евродепутата Моника Панайотова. Панайотова е лидер на националната структура на МГЕРБ. Тя говори по темата за младежката заетост като приоритет на България и на Европейския съюз. Специален поздрав към нея и участниците във форума изпрати председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е водач на листата на партията в областта.
Лектори бяха още Милена Дамянова, бивш заместник-министър на образованието, младежта и науката, както и специалистът по кариерно консултиране Деян Хаджийски, кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ.
Законът за училищното и предучилищното образование е сред приоритетите в следващия управленски мандат на ГЕРБ, обяви Милена Дамянова. Новите гимназиални програми целят да променят учебното съдържание и да го обърнат към практическата насоченост и ключовите компетенции на учениците. Усилия ще бъдат положени и към приобщаващото образование на децата със специфични образователни потребности, ще продължим разширяването на възможностите за повече спорт в училище, особено през ваканциите, обяви Дамянова.
Около 20 % е увеличението на учителските заплати за последните три години и половина, а с последното 8-процентно увеличение средната брутна работна заплата в страната вече е 790 лв., при 650 лв. в началото на мандата на ГЕРБ, обясни още бившият заместник-министър на образованието.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново