С 1,1 млн. лв. правят футболно игрище в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 9 авг. 2022
378 четения

С 1,1 млн. лв. ще бъде изградено футболно игрище с изкуствено покритие в Г. Оряховица. Теренът ще е пред залата за акробатика, a размерите му са 68 на 100 метра. Кметът на общината инж. Добромир Добрев направи символичната първа копка заедно с президента на ОФК “Локомотив” Владимир Русев. Гост на церемонията бе и управителят на фирмата изпълнител “Енел Строй” инж. Емил Кълчишков, зам.-кметовете на Общината инж. Деница Коева, Николай Георгиев, Григор Минков и Стефчо Алипиев и др.
“Много години работим по този проект, опитвайки да намерим финансиране по различни програми. В крайна сметка го правим със собствени средства, които не са малко, но си заслужават. Всичко, което се отнася до децата и до спорта в Г. Оряховица е наш приоритет. Ще продължим да работим по спортната база и комплекс “Никола Петров”, заяви инж, Добромир Добрев. Той уточни, че предстои ремонт на старите съблекални.
Очаква се че строителството да приключи до края на зимата и още с възобновяването на подготовката за пролетния сезон младите надежди на горнооряховския футбол да имат нов терен, който ще е подходящ не само за тренировки, но и за официалните им мачове.
Предвижда се новият терен да има и специално осветление, както и паркинг за 25 автомобила, успоредно на улицата между игрището и стадиона. Комплексът ще е обграден с ограда и с два входа – главен от юг и по-малък от изток.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново