Решиха къде ще се продават мартеници във Велико Търново и Горна Оряховица

Публикувано на вт, 23 ян. 2024
1842 четения

На 11 локации ще се продават мартеници по време на традиционния базар, който всяка година организира Община Велико Търново. Той ще се проведе от 19 февруари до 2 март.
Сергии за продажба на пролетните символи ще има пред Факултета по изобразително изкуство, пред МДТ “Константин Кисимов”, до паметника на Васил Левски, пред Съдебната палата, на ул. “Проф. Илия Янулов” (пред магазин Стиви), на ул. “Симеон Велики” № 8, на тротоара пред микропазара в кв. “Бузлуджа”, в кв. Зона В, на ул. “Христо Донев”, в кв. “Картала” и в кв. “Чолаковци”.
Заявленията за участие в базара се подават от 8 февруари на гише № 5 в Центъра за административно обслужване в Община Велико Търново. Те ще се разглеждат по реда на тяхното входиране – дата и час.
Наемните цени са на ден и по зони, като за първа зона цената е 8 лв. с ДДС на ден, втора зона – 6 лв., трета зона – 5 лв., четвърта – 4,50 лв., а за пета зона цената на ден е 4 лв. Лицата с трайни увреждания, на които е издадено разрешение за търговия на открито, ще заплащат 50% от дължимата наемна цена.
Общо 118 места за продажба на мартеници са определени в Г. Оряховица. 100 от тях са на пл. “Георги Измирлиев” и 18 в парк “Николай Панайотов”.
От 1 февруари, в информационния център на Община Горна Оряховица, схемата с местата за продажба ще бъде на разположение на търговците на мартеници, желаещите да заемат такова.
Местата се заплащат, считано от датата на подаване на заявлението, като таксата е 5 лв./кв.м, на ден.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново