Проф. Костадин Ангелов: “Време е да върнем България на магистралата на Еврозоната и Шенген“

Публикувано на нд, 26 февр. 2023
1318 четения

“Време е да върнем България на магистралата на Еврозоната и Шенген“. Това заяви проф. д-р Костадин Ангелов, който отново е водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Великотърновски избирателен район. Листата с 16-те кандидати за народни представители беше регистрирана в РИК от областния координатор на ГЕРБ Даниел Панов. „Надявам се,че ще има стабилен парламент и стабилно правителство, защото това носи успеха на държавата. В момента е трудно да кажем, че има такава след едно управление от 8 месеца, от които държавата ще трябва дълго време да се възстановява. Благодарение на местната власт към момента се запазва някаква стабилност и успяваме да се справи с всички предизвикателства, пред които сме изправени“, заяви Даниел Панов. Той представи листата на ГЕРБ-СДС и посочи, че в нея са включени шест нови лица.
Водачът на листата проф. д-р Костадин Ангелов се явява само от Великотърноски избирателен район. Той е завършил Медицинския университет в София, има две магистърски степени – по медицина и по обществено здраве и здравен мениджмънт. През 2013 г. поема управлението на УМБАЛ “Александровска”, която ръководи до 2020 г., когато е избран за министър на здравеопазването. „Да бъда водач в такъв знаков град за България като В. Търново е голяма гордост и отговорност. Той е емблема за България. Именно за това основните ни приоритети са изграждането на довеждащата инфраструктура до старопрестолния град, което ще помогне за развитието му и за това да има два и дори три пъти повече туристи“, заяви проф. Костадин Ангелов.
На втора позиция е Георги Недев, който е един от ярките представители на младите хора в ГЕРБ. Завършил е „Спортна педагогика“ и е магистър по публична администрация. Собственик на рекламна агенция, общински съветник във В. Търново.
На трето място е Димитър Николов – икономист, магистър по управление на човешките ресурси. Журналист и издател, председател на Общински съвет – Г. Оряховица 2019-2021 г. От 2019 г. е председател на Българската асоциация на регионалните медии.
На четвърто място е д-р Валентин Точков, който е сред най-уважаваните лекари във В. Търново. Той е ачалник на детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, специалист по детска кардиология и инвазивна терапия в педиатрията. Д-р Точков е експерт в сферата на общинското здравеопазване и общински съветник няколко мандата.
На следващо място са Станислава Стоянова – доктор по икономика и преподавател в СА „Д. А. Ценов“ и зам.-кмет на община Свищов. Антоанета Селенска е едно от новите имена в листата, дългогодишен учител по физическо възпитание и спорт. Световен рекордьор по хвърляне на копие и почетен гражданин на В. Търново. След нея се нареждат политологът Венцислав Георгиев, проф. Димитринка Цонкова, която е дългогодишен преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Росица Генчева – мениджър по продажби в семеен бизнес.
На десето място е Диана Попова – експерт с 24-годишен опит в сферата на рекламата и маркетинга. Рекламен мениджър на вестник „Янтра ДНЕС’. Един от първите членове на ГЕРБ с активно участие в политическия и обществен живот. Следват общопрактикуващият лекар д-р Емил Енчев, финансистът и председател на ОбС Златарица Стефан Бранзелов и Николай Теодосиев – кмет на село Дичин.
На 14-о място е най-младият кандидат в листата Георги Тодоров, който е студент във ВТУ, следван от Нелина Александрова, която работи в едно от най-големите здравни заведения за доболнична помощ в града. На последно място е историкът Николай Колев.
„Всеки глас, който ще дадат хората на 2 април е глас за стабилността на България и ще помогне на държавата да излезе от настоящите кризи. Нашата коалиция е единствената коалиция, която иска и ще състави редовно правителство в следващия парламент. За това всеки един глас за нас е важен, защото изборът на 2 април ще бъде съдбоносен за държавата“, заяви проф. Костадин Ангелов. Той посочи, че регионалните приоритети, за които ще работят са довършване на АМ „Хемус“, изграждане на АМ „Русе – В. Търново“, решаване на проблема с водоснабдяването в областта, подобряване на здравеопазването и чистотата на въздуха. От ГЕРБ-СДС заявиха, че очакват да получат три от общо осемте мандата за Великотърновска област.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново