Проф. Костадин Ангелов: “Минимална е възможността за кабинет”

Публикувано на вт, 17 ян. 2023
158 четения

Минимална е възможността да се реализира третият мандат от БСП, защото част от партиите не са достатъчно зрели за компромиси, заяви народният представител от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов. “Първо, не е ясно дали изобщо ще бъдем поканени за разговори. Но ако ни поканят, ще отидем да видим какво предлага БСП. Дано предложат нещо полезно за България. Политиката е изкуство на възможностите, там всичко е възможно. Ние направихме много компромиси, но такива трябва да бъдат направени от всички”, заяви във Велико Търново проф. Костадин Ангелов. Той обаче не е оптимист за евентуален кабинет, защото в ГЕРБ не виждат готовност за компромиси от останалите партии.
„”Продължаваме промяната” държи страната да бъде доведена до избори. Те са една крипто партия, при която всичко остана скрито. Държавата бе счупена до степен на анархия и трябва хората, които са я докарали дотам, да не се докосват отново до властта”, коментира проф. Ангелов.
“Имахме имитация на политически партии, а вече имаме и политически пирамиди. Мега измамници, маркирани като политически лидери, водят страната до разруха. Фабриките за фалшиви новини вече произвеждат фалшиви политически продукти”, категоричен бе другият народен представител от ГЕРБ за Великотърновска област Димитър Николов. Според него ще са необходими години за възстановяване, а “коалицията на омразата” ще доведе България до пети избори.
Евентуални избори през април ще се отразят още по-зле на общините, предупреди кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, който е председател на Сдружението на общините в България. Той също изрази мнение, че е необходим консенсус. “В НСОРБ не се делим на червени, сини или зелени и даваме пример за съвместна работа. В последните месеци със служебния кабинет постигнахме много неща, които до момента бяха забатачени. Надявам се да има нормално правителство, което да се вслушва в общините, защото те са тези, които работят за решаване на проблемите на хората”, добави Даниел Панов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново