Проект за над 5 млн. лв. спечелиха Павликени и Полски Тръмбеш

Публикувано на чт, 17 май 2018
758 четения

Офис на Местната инициативна група (МИГ) “Павликени – Полски Тръмбеш” откриха вчера тържествено в Павликени. Лентата прерязаха кметовете на двете общини – инж. Емануил Манолов и инж. Георги Чакъров, а също и зам. областният управител Ивета Кабакчиева. Офиса освети архимандрит Георгий, а малчугани от ДГ “Осми март” получиха много аплодисменти за музикално-артистичната си програма.
М.г. по проект на земеделското министерство двете общини спечелиха 5 396 745 лв. за изграждане на стратегия за развитие на селските райони. За целта Павликени и Полски Тръмбеш учредиха сдружение “Местна инициативна група”, като партньори станаха “Екзотика” ЕООД в Бяла черква, “Интеграл ПТ” ООД в Полски Тръмбеш и Регионалният фермерски съюз в Павликени. Вече е избрано ръководство на сдружението, като председател на управителния съвет е павликенският кмет. Контролният съвет пък се ръководи от Валентина Пенчева.
Вчера при откриване на офиса инж. Манолов отбеляза, че назначеният квалифициран персонал ще гарантира достъпност на трите сектора – граждански, публичен и бизнес. Ще даде възможност в МИГ да бъдат разработени проекти, които да получат финансиране, с което ще се подобри обликът на двете общини и ще се създадат условия за развитие на местния бизнес и земеделие. През цялото време не бива да забравяме, че съществуването на МИГ трябва да подпомогне участието на гражданите на местно равнище в разработването на отговори на социалните, екологичните и икономическите предизвикателства. С гордост инж. Чакъров заяви, че за МИГ само една трета от проектите са били одобрени от МЗХГ. Това показва високото качество на работата, която са свършили Павликени и Полски Тръмбеш.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново