Продължава интересът към фотоволтаиците в Горна Оряховица

Публикувано на пн, 6 февр. 2023
200 четения

Продължава интересът към изграждането на фотоволтаици в община Г. Оряховица. През 2022 г. издадените от Общината строителни разрешения са 111, като 27 от тях са за фотоволтаични електроцентрали. Освен в Г. Оряховица, фотоволтаици ще се изграждат и в Долна Оряховица, Поликраище, Първомайци и Драганово. Соларните централи вероятно ще стават все повече, след като бе отворена програмата за финансирането на подобни съоръжения за нуждите на фирми и производства.
Сред издадените разрешения за строеж през изминалата година са и за футболно игрище, еднофамилни жилища, гаражни клетки, складове, селскостопански сгради, подпорни стени, както и за общински пътища и ремонтни дейности по различни сгради.
През изминалата година в експлоатация са въведени общо 54 обекта, докато през 2021 г. те са били 51. Сред тях преобладават еднофамилните жилищни сгради и гаражните клетки. В експлоатация са въведени също и сградата на Кризисния център, обект за производство на консерви от гъби и зеленчуци в Поликраище, реконструирани селскостопански сгради за отглеждане на едър рогат добитък също в Поликраище и в Долна Оряховица, гараж и работилница с навес за селскостопански машини в Паисий, както и обекти с променено предназначение.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново