Преразглеждат оценката за санирането на многофамилна сграда след намесата на депутат

Публикувано на вт, 30 ян. 2024
1585 четения

Налице са основания за преразглеждане на поставената оценка по проект “Енергийно обновяване на многофамилна жилищна сграда в гр. Горна Оряховица, ул. “Дружба” № 7-9”, но няма причина това да се случи и за предложението, което касае сградата с адрес ул. “Дружба” № 1-6 в железничарския град.
Това става ясно от отговора на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков до народния представител от “Продължаваме промяната – Демократична България” Йордан Терзийски. В питането си депутатът от В. Търново поставя въпроса възможна ли е ревизия на оценяването на двете проектни предложения, предоставени от Община Горна Оряховица в Информационната система за управление и наблюдение(ИСУН), допусната ли е грешка в оценяването и класирането им и могат ли двете сгради да се включат в списъка на одобрените проекти.
Министър Цеков пояснява, че попълнените стойности на индикаторите от общината за сградата на ул. “Дружба” № 7-9”, на база на които се извършват автоматичните изчисления на точките в ИСУН, не са коректно коригирани след поправката, направена от Община Г. Оряховица, което дава отражение на резултатите от автоматичната оценка. Това е причината проектното предложение да получи с 40 точки по-ниска оценка, но тази грешка ще бъде поправена.
Що се касае до сградата на ул. “Дружба” № 1-6, там не са констатирани несъответствия между данните, попълнени в ИСУН и първичните документи и няма допусната грешка. Проектното предложение е получило 113 точки, което го поставя в списъка с резервните проекти.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново