Преподаватели от ВТУ подкрепиха “ДСБ-БДФ”

Публикувано на пн, 29 Апр. 2013
263 четения

Кандидатите за народни представители от Коалиция “Демократи за силна България и Български демократически форум” се срещнаха с преподаватели от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Разговорът им беше посветен на обществено-политическия живот в страната, акцент в него бяха необходимите промени в системата на образованието и активността на гражданите в предстоящите избори.
Проф. Иван Станков бе категоричен, че интелигенцията, няма право нито на мълчание, нито на анонимност. “Не съм политик, но човек дори и с литература да се занимава, както е в моя случай, в крайна сметка винаги прави политика. Не съществува политически неутралитет. Сърдитото мърморене пред телевизора е просто пасивност. Не виждам друга формация, освен Демократи за силна България, която да има реален политически профил. ГЕРБ няма нито идеология, нито системна политика. БСП има и двете, но между идеологията и политиката им лежи лицемерна пропаст. От всички тези партии реални промени не могат да се очакват. А промени в образованието, здравеопазването, социалната сфера и сигурността са неотложни”, заяви Станков.
Убеден съм, че завръщането към здравословния политически живот ще трае дълго и няма да завърши на тези избори. Но те са много важни. На ръба на скалата сме. Дали ще паднем във водата, или върху камъните, зависи от това как и откъде ще скочим. А трябва да се скочи, за да започне най-сетне българското плуване, което всички без изключение сънуваме”, допълни той.
По думите на проф. Атанас Дерменджиев България преживява не само социално-икономически, но и морален стрес, граничещ с потрес. Според него България се нуждае от демокрацията, която силните от ДСБ могат да наложат.
Доц. Светлозар Влайков поясни, че в представите на повечето народи дясното е символ на положителното. То се свързва с превъзходството, силата и активността. “Този факт е ясно отразен в езика, например в английския десен означава и справедлив, честен, почтен; право, добро. В немски – прав, истинен, справедливост, закон.”, обясни още той.
В. КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново