Предстои одит за пътна безопасност на участък от АМ “Хемус”

Публикувано на пн, 6 мар. 2023
1017 четения

Одит за пътна безопасност предстои да бъде направен за участък номер 6 на автомагистрала “Хемус”, който попада на територията на област В. Търново. Той ще бъде изготвен на етап технически проект. От Агенция “Пътна инфраструктура” обявиха и обществена поръчка за избор на изпълнител, а заложената прогнозна стойност е 19 200 лв. без ДДС.
Процедурата е разделена на две обоособени позиции, първата е за участъка от АМ “Хемус” в региона, а втората е за участък номер 9 от трасето на магистралата, който попада в областите Разград и Търговище.
Общата дължина на трасето на АМ “Хемус”, който е на територията на област В. Търново, е с дължина 32,7 км. За изготвянето на одита за този участък са планирани 14 000 лв. без ДДС.
Трасето започва от км 190+771.67 и достига до км 223+426.75. Това е отсечката от Павликени, която достига до пресичането на пътя Русе – В. Търново край село Куцина.
Трасето на АМ “Хемус”, минаващо през областта, попада в лот 5 и лот 6. В момента продължават отчуждителните процедури и изплащането на обезщетения на собствениците на имоти и части от имоти, които са засегнати от изграждането на трасето на магистралата в областта. През февруари от Областна администрация организираха приемни, в които бяха разяснени начините за получаване на обезщетенията от страна на гражданите. Над 4,6 млн. лв. са дължимите средства за отчуждените частни имоти по трасето на автомагистралата за област В. Търново. Размерът на обезщетенията е по определени от държавата цени, тъй като АМ “Хемус” е обект с национално значение.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново