Предстои извършване на ОВОС за Северния пътен възел

Публикувано на чт, 27 апр. 2023
1183 четения

Предстои да бъде извършена Оценка на въздействието на околната среда (ОВОС) на проекта за Северния пътен възел “Трапезица” във В. Търново. Това заяви за “Янтра ДНЕС” инж. Венцислав Ангелов – председател на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”. Той уточни, че е изготвен проект за съоръжението, което ще бъде разположено в подножието на едноименния хълм. Планирано е да поеме над 6000 автомобила дневно и практически да извади трафика от старата част на болярския град, както и да осигури пряка връзка с автомагистрала “Хемус”, която ще преминава край Поликраище.
АПИ проведе процедура за идейно проектиране на обекта, посочи още инж. Ангелов. В проектната разработка на фаза “Идеен проект” са разработени три вариантни решения. Проведен е и одит по пътна безопасност на този етап от проекта.
“В момента подготовката на инвестиционното предложение е на етап екологична процедура. Изготвена е информация за преценка необходимостта от ОВОС въз основа на определена процедура от директора на РИОСВ – В. Търново от средата на 2022 г. След нейното представяне пред компетентния орган с решение от 21 март т. г. е постановено да се извърши ОВОС за инвестиционното предложение”, посочи още инж. Венцислав Ангелов.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново