Представител на МГЕРБ участва в международна среща за екстремизма

Публикувано на чт, 11 Апр. 2013
215 четения

Представителят на МГЕРБ от Павликени Венцислав Георгиев взе участие в международния семинар на тема “Политически екстремизъм”, който се проведе в Лимасол, Кипър. От България се включиха още петима активисти на МГЕРБ от София, Кърджали, Търговище и Белослав.
Общо 28 младежи от 5 държави – Кипър, Гърция, България, Холандия и Швеция, взеха участие във форума, организиран от YEPP, младежката структура на ЕНП. По време на обсъжданията Венцислав Георгиев е направил презентацията за политическия екстремизъм в България.
Изводът, до който участниците са стигнали, е, че политическият екстремизъм и проблемите, които той поражда, са сходни в Югоизточна Европа(Кипър, Гърция, България), както и че най-често използваният подход на екстремистките организации за набиране на електорат е популизмът.
Младежите са приели резолюция, според която на заплахите от политически екстремистки организации не трябва да се отговаря с репресиране или други агресивни мерки, защото това ги стимулира и дори им помага да се развиват.
Младите политици са имали възможност да се срещнат и разговарят с кмета на гр. Лимасол Андреас Христу, с президента на Кипър Никос Анастасиадес, с когото са обсъдили Кипърската кризата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново