Предлагат великотърновец за министър на правосъдието

Публикувано на вт, 2 май 2023
909 четения

Бившият народен представител от областта Милен Матеев е предложен за министър на правосъдието в проектокабинета на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. Той оглавяваше парламентарната Комисия по конституционни и правни въпроси в 47-то Народно събрание, беше народен представител и в 48-я парламент.
Милен Матеев е завършил право в СУ “Климент Охридски”. Работи като нотариус от 2000 г. Два мандата е бил заместник председател на Апелативна Колегия – В. Търново на Нотариалната Камара на Република България. Семеен, с една дъщеря.
Другото познато име в проектокабинета на коалицията е Юлиан Войнов, който е посочен за министър на икономиката. Той бе водач на листата на „Изправи се! Мутри вън“ за Великотърновски избирателен район. Войнов е финансист и икономически анализатор, с дългогодишен опит във финансовата и банковата сфера, както и в държавни и частни аналитични институции и организации.
От коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ предлагат за премиер бившият министър на образованието акад. Николай Денков. От последното редовно правителство в състава на проектокабинета са Асен Василев, посочен за министър на финансите и Даниел Лорер за министър на иновациите и растежа.
От коалицията обявиха, че имат и готова управленска програма, в случай на неуспех на първия мандат на спечелилата изборите коалиция ГЕРБ-СДС.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново