Предлагат препоръчителна скорост от 40 км/ч за ул. „Магистрална“

Публикувано на чт, 16 февр. 2023
2429 четения

Мерки за обезопасяване на ул. „Магистрална“ в участъка между светофарите на кръстовището с ул. “Мармарлийска” и ул. “Славянска” бяха набелязани на работна среща, свикана от областния управител инж. Георги Гугучков. В заседанието участваха заместник областният управител Станислав Николов, инж. Цанко Бояджиев, който е началник отдел „Техническа инфраструктура“ към община Велико Търново, инж. Йордан Матеев – началник отдел ИРД към Областно пътно управление, началник сектор “Пътна полиция” главен инспектор Радостин Върбанов и инспектор Георги Игнатов от сектора.
На заседанието беше решено да се изготви план за реорганизиране движението в участъка на кръстовищата за ул. „Магистрална“ и ул. „Славянска“, които включват монтиране на указателни табели над пътното платно, указващи посоката на движение и престрояване преди навлизане в регулираното от светофарите кръстовище и опресняване на пътната маркировка. Участниците в срещата решиха да бъде поставен знак за препоръчителна скорост от 40 км/ч за осигуряване на “зелена вълна” между светофарите.
Повод за свикване на работната група беше верижната катастрофа на ул. „Магистрална“ във Велико Търново миналия четвъртък, при която пострадаха четирима души. След инцидента при областния управител постъпи сигнал от гражданин с няколко предложения за мерки, още повече, че в близост до този участък има училище.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново