Правят китайски ресторант в сградата на Централната поща във В. Търново

Публикувано на ср, 23 май 2018
5149 четения

Китайски ресторант предстои да бъде отворен в сградата на Централната поща във Велико Търново. Инвестицията ще бъде реализирана съвместно с китайска компания, потвърди за “Янтра ДНЕС” Виктор Азманов, председател на Българо-китайската търговско-промишлена камара, в която членуват над 70 големи компании от Китай.
Сградата в центъра на старата столица последно бе собственост на строителния предприемач Тодор Колев от Стара Загора. Той я закупи през декември 2009 г. за 1,6 млн. евро. След покупката отдаде имота под наем на един от мобилните оператори. След това се предвиждаше да бъде отворена сладоледена къща, но проектът така и не бе реализиран.
Новият инвеститор Виктор Азманов е основател и председател на Българо-китайската търговско-промишлена камара. През 2006 г. той бе избран за “Великотърновец на годината”. Азманов е майстор на бойните изкуства, през 2006 г. сбъдва мечтата си и е допуснат в митичната школа за бойни изкуства Шаолин. Той става шестият европеец, приеман някога за обучение в манастира.

Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново