Позиция От Димитър Иванов Манолов – кандидат за общински съветник от гражданската листа на МК “ГЛАС НАРОДЕН”

Публикувано на чт, 19 окт. 2023
1014 четения

Днес, по време на дебата между кандидатите за кмет на Община Велико Търново, който се излъчваше на живо по БНТ от Велико Търново, отидох, за да защитя част от гражданите, които стоят зад мен и респективно гражданското общество, като заявя в национален ефир, че вече 34 години предизборните кампании за местни избори ПОДМЕНЯТ смисъла на ЗМСМА, а именно: че българските общини се управляват от ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ, а не от КМЕТОВЕТЕ.

Моята позиция е, че вотът на гражданите се опорочава – както от трибуната на различни медии, така и с участието на различни институции, в т.ч. и изпълнителната власт, тъй като се внушава, че общините се управляват от кметовете, а не от колективните органи – общински съвети.

Българската национална телевизия, която е обществена телевизия и бюджетът й се формира от НАШИТЕ ДАНЪЦИ, не прави изключение.

От 1990 г. , от когато сме в един несвършващ преход, досега, предизборните дебати по БНТ се организират само с кандидати за кметове.

До момента няма организирани предизборни дебати с кандидати за общински съветници – тези, които реално според закона, гласуват общинските бюджети, управляват и извършват контрол върху дейността на общинските фирми, разпореждат се с публичните финанси и общинската собственост, одобряват участието на общините по различни държавни и европейски проекти, формират местните политики и осъществяват контрол върху дейността на кмета.

Това трябва да се промени!

И националните медии, а най-вече обществените – БНТ, БНР и БТА, които се издържат от нашите данъци, следва да станат адекватни на законите, които действат в Република България и да представят обективно, без изкривявания, внушения, предизборната кампания с реални дебати с легитимните според закона участници.

В противен случай подвеждат злонамерено своите зрители и гражданското общество, и съдействат за манипулиран вот.

Настоявам националните медии да организират предизборни дебати, като включат в тях хората, които реално ще управляват и носят отговорността за взетите решения в общините – КАНДИДАТИТЕ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ!

Линк към видеото:

https://www.facebook.com/dimitar.manolov.35/videos/1481739992584599

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново