Поздравителен адрес от Дилян Млъзев, кмет на община Елена

Публикувано на пт, 3 мар. 2023
129 четения

Уважаеми дами и господа, честит празник!

Отново е 3 март и отново свеждаме глави в знак на признателност пред паметта на всички онези герои – знайни и незнайни, наши и братя славяни, с които народът ни извървя дългия и труден, пропит с много кръв, път към свободата.

Преди 145 години е подписан Санстефанският мирен договор за прекратяването на Руско-турската война от 1877 – 1878 г., който ознаменува Освобождението на България.

Нека в този тържествен ден съумеем да отдадем своята почит и признателност към хилядите знайни и безименни синове и дъщери, оставили костите си по българските земи в името на свободата.

На днешна свободна България историята е отредила да се намира на кръстопът между Запада и Изтока, между Европа и Азия, на съдбовно място, където се преплитат световните пътища и интереси.

145 години по-късно ние трябва да помним нашата история, но не с носталгия по отминало величие, а с осъзнатата стойност на свободата, с отговорността, която имаме пред изграждането на спокойно настояще и светло бъдеще за по-младите поколения, идващи след нас.

Честит празник, скъпи съграждани!

Вечна да е паметта на всички дали живота си за свободата на Родината!

инж. ДИЛЯН МЛЪЗЕВ, кмет на община Елена

loading...
Пътни строежи - Велико Търново